''LAVERA BAGS'' BREND DERVENTE: Svaka torba priča za sebe (FOTO)

Torba je svakodnevna ženska potreba, a dovoljno govori i to da ne postoji žena koja ima samo jednu torbu. Bila ona velika, mala, skupa ili jeftina, obavezan je modni detalj. Zahvaljujući Dejani Nikolić (24) i njenom brendu ''LaVera Bags'' djevojke mogu doći do originalnih torbi koje će ih izdvojiti iz mase.

Dejana, mlada djevojka iz Dervente, prvu torbu je sašila kada je kupila materijal koji je bio namijenjen za suknju. Shvativši da joj šivenje ide od ruke i da je zadovoljna prvom torbom, odlučila je nastaviti. Njene torbe su privukle veliku pažnju, te je na nagovor prijateljica odlučila da proizvodi i za druge.

„Obično radim torbe po narudžbi, međutim prodaju se i one koje su nastale od mojih ideja. Uvijek izlazim u susret i trudim se da svaka djevojka bude zadovoljna, jer su zadovoljni kupci najbolja reklama“, ističe Nikolić.

 

Cijene je prilagodila prosječnom budžetu mladih, jer kako kaže zna da studentkinje nemaju mnogo novca. Uvijek se kako kaže trudi da ispoštuje rok za izradu, ali se ponekad dogodi da kasni materijal, a samim tim i izrada. Rado prihvata sve sugestije koje dobija, jer želi da njene torbe iz dana u dan budu što kvalitetnije.

„Izradom torbi se bavim dvije godine i još uvijek uživam u tom poslu. Posebno sam ponosna kada vidim da su moje ideje uspjele i da je torba onakva kako sam je zamišljala. Ne volim da neko kopira mene, niti ja kopiram druge. Ukoliko neka djevojka poželi model koji postoji, rado joj izađem u susret, ali težim da imam svoje ideje“, rekla je ona..

Svoj rad je do sada predstavila na „Miholjskom sajmu rukotvorina“ i „Kreativnom buvljaku“ u Derventi, te u sklopu projekta „Može i drugačije“ koji je organizovala ''eTrafika''u Banjaluci.

Nedavno je predstavila nove modele koji se dosta razlikuju od prethodnih. Riječ je o jednobojnim torbama koje nemaju cvjetni dezen, a njihovom prodajom je takođe zadovoljna. Pored torbi, kod Dejane možete pronaći i okvire za indeks, te futrole za tablete i telefone. Najviše narudžbi ima iz Banjaluke, te iz Tuzle gdje se posebno cijene njene torbe jer su nastale kao ručni rad.

Dejanini planovi za budućnost su skromni. Prvo što želi jeste kupiti novu bolju mašinu koja će joj omogućiti kvalitetniji rad i upotrebu novih materijala. Iako u posljednje vrijeme stižu i narudžbe iz država u regionu o tome će tek ozbiljno da razmišlja, jer kako kaže ima vremena, a i to nije jednostavna stvar.

  

 

Piše: SNJEŽANA ANIĆIĆ

Tagovi: