VRIJEME SUTRA: Nakon toplog jutra pljuskovi sa grmljavinom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra ujutru biće toplo i suvo, a tokom dana kiša i pljuskovi sa grmljavinom, uz jutarnju temperaturu vazduha od 18 do 22 i dnevnu od 27 do 35 stepeni Celzijusovih.

Već tokom prijepodneva kiša i pljuskovi će početi ponegdje na sjeverozapadu, a do sredine dana pljuskovi će biti sve češći i polako će se širiti ka centralnim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Očekuju se i lokalne nepogode uz povremeno jače padavine i pojavu grada. Na istoku se pljuskovi očekuju kasnije popodne i uveče.

Duvaće slab do umjeren jugoistočni vjetar, popodne u skretanju na sjeverozapadni.

U ponedjeljak, 27. juna prognozira se osvježenje uz oblačno vrijeme sa kišom.

Tokom jutra na jugu više suvog vremena, u ostalim predjelima kiša. Tokom dana malo svježije i prijatnije u odnosu na prethodne dane uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom. Očekuju se i lokalne nepogode uz povremeno jače padavine i pojavu grada ponegdje.

Jutarnja temperatura vazduha od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 32 stepena Celzijusova.

U utorak, 28. juna ujutru oblačno sa kišom na sjeveru i istoku, na jugu i zapadu uglavnom suvo. Tokom dana padavine prestaju i na sjeveru uz postepeno razvedravanje, a popodne i na istoku. Na jugu i zapadu sunčanije i postepeno toplo.

Jutarnja temperatura vazduha od 14 do 18, na jugu do 22, u višim predjelima od 11 stepeni Celzijusovih. Dnevna temperatura vazduha od 23 na istoku do 29 na zapadu, na jugu do 32 stepena Celzijusovih.

U srijedu, 29. juna ujutru svježe i pretežno vedro, oko rijeka i po kotlinama ponegdje magla. Tokom dana pretežno sunčano i ponovo toplije vrijeme.

Jutarnja temperatura vazduha od 12 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 34 stepena Celzijusova.

U Srpskoj je danas veoma toplo, na sjeveru i sjeveroistoku sunčano, a u ostalim predjelima nestabilno uz razvoj oblaka koji donose pljuskove sa grmljavinom.

Ponegde južnije od Banjaluke ima i lokalnih nepogoda uz jače padavine i pojavu grada.

Temperatura vazduha danas u 14.00 časova: Klekovača 18 stepeni Celzijusovih, Šipovo 21, Ribnik 22, Čemerno i Kalinovik 23, Mrkonjić Grad, Srebrenica, Han Pijesak i Bileća 27, Mrakovica i Sokolac 28, Krupa na Uni 30, Foča 31, Novi Grad, Prijedor i Srbac 32, Banjaluka, Bijeljina, Zvornik i Doboj 33, Rudo 34 i Višegrad 35 stepeni Celzijusovih.

Tagovi: